Vakti zamaninda dogdugum gunun anma torenleri sirasinda cikan olaylarda iki uc tekir, bir de levrek agir yaralandi ya da guzel pisti mi desem nedir bilemedim. Yayinda yapimda emegi gecen cekirdek aileme selam cakar, konusmama devam ederim. Haftaicine denk gelen dogumgunun bereketi ertesi seneye cikar derlermis, bilemedim simdi kendim de uydurmus olabilirim.

NOT: arada dogum gunu hediyesi almak isteyen varsa  buradan alabilir, hatta hepiniz birer tane alsaniz tadindan yenmez gencler. Hem bana gonderme gibi bir derdi de yok hediyenin, tadindan yenmez yahu. Hadi yine iyisiniz, keratalar sizi. Bu kibar yaklasimimdan etkilenin ve gidin alin, delirtmeyin insani.

Vakti gelince hepimizin girecegi, girdigi, selam caktigi, deparla kactigi yaslardan size merhaba demek istiyorum. Su an kac yasima girdigim konusunda net bir bilgi henuz isvicreli bilim adamlari tarafindan gelmediginden, kesin konusamiyorum. Zira yasimi ne soylesem ya biri olur mu bir sene buyuk soyluyorsun diyor, ya da bir sene kucuk soylemis oluyormusum. Simdi aramizda 1 senenin lafi olmaz, 2 nin 3 un de olmaz ama hadi o kadar zorlamayayim, sizi deliliginizle birakayim diyorum. En nihayetinde kendimi 24 kabul ettim, varsa itirazi olan buyursun gelsin, gelirken de bir turk kahvesi getirsin. Canim soyle az sekerli bir kahve cekti.

Dun de kahve icerken oynadigimiz tavlada mars olusum, kendini bala bandirip zar atan insanlardandir, sonuc benden bagimsizdir. Oyle sans mi olurmus lan. Tam kumar oynayaydik bari de kaybettigimde zugurt tesellisi askta kazanirim bari gibi mal laflarla etrafa kas goz kirparak hareketler etseydim diyecektim ki kahvede saga sola goz mu kirpilir lan, yeminle yersin istakayi kafana. Zaten acsaniz soyleyin, ayarlarim size bir kasarli tost. Cifti olmaz, tek ayarlarim. Cift olmasin, cift kelimesine karsi antipatim var. Aklima hep ciftlik geliyor, ali babanin bir ciftligi varsa, cifte giden adamlar da var bu dunyada. E sessiz atin ciftesi de pek olur. Yani diyecegim o ki, cift hos bir kelime degil, kasarli tost yiyeceksen normal ye, nedir yani bu aykiri hareketler, kimden oturu ha, kimden oturu? Ismail’ide meseneden sileceksin, adami hasta etme, biz de boyle. Ismail bir tuhaf adamdir sonucta, uc kurus icin hesap sorandir. Grup vitamin esliginde yine bir gune baslamanin bana verdigi yetkiye dayanarak, cubuk krakerleri kitir, cigdemleri cekirdek ilan ediyorum. Citleyebilirsiniz buyrun.

Gene kafalar gitti saniyorum, anlatmak istedigim olayin ozune gelmeye calisirsam eger, calismak da istemiyorum diyebiliriz. Valla usendim simdi, gelemem ben ozune ozutune. Saka lan saka, geliyorum sadede, uzun ve gereksiz yazdim bu sefer biliyorum.

Hediye mevzusuna parmak basmadan konuya dalarsam, dogum gunumu kutlayan her bireye tesekkuru borc biliyor, kenarda odeme hakkini gizli tutuyorum. Gorup kutlamayan, kutlamadan kacan, inat edip ertesi gun kutlama hevesine giren ekiptekileri oncelikle kiniyor, yasim kadar kafaniza gergedan tozu reklami dussun, saatlerce dinlemek zorunda kalin diyorum.

Operim gidinizdan,
Simdi dagilin ulean.

M.