Bir cumartesi sabahi insanlarin beklentisi aksamdan kalma olsa bile gun icerisinde ‘az daha surtem yea, haftasonu bugun’ olsa da pazar gunu hissettikleri, ne yoruldum bu hafta kafasinda olamamakta. Pazara yigilmis bu usengeclik ve dislanma durumu acikcasi size sempati beslememi engelliyor olabilir. Saka lan saka, bana ne sizden. Ama pazar gununu hakir gormeyin, o bir pazartesi degil sonucta. En nihayetinde cumanin heyecani, cumartesinin hareketi onda olmayabilir, ama kendisi siz sevemeseniz de her yorgun aninizda size dinlenme firsati sunmus, anac yaklasimiyla normalde etmediginiz kahvaltinizi etmeye zorlamistir. Bir kere donup, pazarceyzim senide ayri seviyoruz, uzme kendini dediniz mi? Bence demediniz, zaten deseniz size deli derler. Gunlerle konusulur mu olm?

Her ne kadar agustos ayinin tamamini dogum gunum olarak ilan etmek istesem de, gun gecisini de kabullenmem an meselesi. Simdi diyeceksiniz ki; ne alaka pazar gununden girdin cumartesiye atar yaptin, pazartesiden milleti tiksindirdin, amacin nedir? Ben oradan kahvaltiya varip olayi sarkiya baglayacaktim ama baglanti noktalarimda ariza cikti. Ana fikri yakalayamadigim noktalarda, yan fikirlerle kahveye gidip pispirik atiyorum. Bu sefer esli pisti oynadik, yine koyduk cocugu. Yancilar da ne yediyse artik, masadan kalkarken kaybeden fikirlerin suratlarina fil oturmus gibiydi. Fil de iyi oturur hani, boyle sabahin korunde gidersin, taze cikmis sicak ekmek eve gidilene kadar kemirilir ya, sonra merdivenleri cikip eve varma telasi arasinda midene cotenk diye oturur… Hah iste onu alin, arkadaslarin yuzunde hayal edin, belki olayi cozebilirsiniz.

Neyse su an disaridaki sicak sayesinde, ana rahmine mi baba testisine mi donsem kararsizlik cekerken, yavastan yolumu alayim, bugun de boyle olsun. Bir dahaki sefere iadeyi ziyarete ben size gelirim. Gelirken beslik soguk su ayarlarim, efil efil iceriz, anladiniz siz onu.

En nihayetinde sarkilar turkuler ile sizleri ugurlamak ister, ve nedense bu sarkinin sozlerine de ihtiyac halindeymisim onu farkettigimi belirtmek istedim. Cunku belirtmezsem icimde kalir, e iyi insanin icinde kotu sey kalmaz. O halde ne yapiyoruz, guzel kizlarimizin kelebek sicmadiklarini kabul edip, osurdular diye kendileriyla dalga gecmiyormusuz.

Siz sarkiyi dinleye durun, ben bir kahve koyayim daha yolum uzun yahu, otobus beni bekler.

PS: Telefondan bu kadar yazabildigim icin kendime bilahare hediye alayim ben, resmen yetenek akiyor kulaklarimdan, fazla var. Dilerseniz siseleri gelin litresi 5 liradan size de vereyim.

Haydi gorusuz,
M.