NSA’da (normal sartlar altinda)  eblek ve de gubelek bir yazi yazacaktim, kaldi ki onu yazdim ve yayinlamama karari aldim, daha sonra nasil olsa yayinlama sansim olacak ama hazir olay sicakken icimdeki siniri metne dokmenin en azindan ucundan da olsa beni rahatlatacagina inaniyorum.

Baslikta aldiramadigimiz derken, cidden kafadan gerek cimbizla gerekse odun yardimiyla aldirmaniz gereken fikirler mi agir yoksa, yapalim oyle buyur o nasilsa deyip aldirmadiginiz cocuklar mi demek istedim. Toplum olarak bir kizin yanarak can vermesiyle son bir iki gune farkli bir anlam katmis olmamiz gerekmiyor muydu? Ancak gorunen o ki, siddete karsi tavirlar her zaman oldugu gibi, kavga ciktiginde elinde cekirdek citleyerek izleyen insanlardan farkli olmadan, bana dokunmadiklari surece ne halt ederlerse etsinler zihniyetinden ileri degil. Okudugum gordugum yorumlar arasinda, kizin kuyruk sallamasindan tutun da etnik kokeni, dinine ayrimciligin her cesidini gorup, olmus yapacak birsey yok cumlelerini okumak gozumu segirtti.

Kadina siddet konusunda “hepimizin bir soz soylemesi gerekiyor” gibi sacma bir cumleyi kesinlikle kabul etmiyorum. Bu konuda herkesin birseyler yapmasi gerektigine inaniyorum. Sozle cozum uretme cabasi siyasetci dansozlerin, icraat ile calisma ise normal insanlarin isi artik. Zira bilinclendirme cabasi gostermeden bu bokun onunu alabilecek gibi durmuyoruz. Asagida verdigim linki bu yaziyi her okuyanin en az iki kere ziyaret etmesini istiyorum.

Bir miktar zaman once kurulan bir site: Anıt Sayaç.

Kadina siddet, hayvanlara eziyet, cocuk kacirilmalari ve olumleri, sokakta ne oldugunu anlamadigin anda kavga cikmasi, gasp, cinayetler derken ulkenin kopuk ucurtma gibi kendini kaptirmis toplumsal cinnete ilerledigini soyleyebilmek icin saniyorum herhangi bir kriminal bilgiye sahip olmaya gerek yok.

En basitinden bir erkek olarak metrobuste bana bile fort yapacaklar diye geriliyorsam, kadinlarin neler cektigini anlamak cok kolay degil diyebilirim degil mi? Yok yea ne olacak diyenleri de bir zahmet metrobuste cama yuzunu donup avcilara kadar disariyi izlemeye davet ediyorum.

Uc cocuk yapin kafasini da kabul ediyorsaniz, fikrinize sicmak istiyorum, civik bacim afedersin. Su dunyaya bir cocuk getirecekseniz, her adimindan, her sozunden sorumlu olmayi kabul edip, insan gibi yetistirmeyi goze almis olmanizi bekliyorum. Yok benim gotum bunlari yapmaya yemiyor diyorsaniz ve illa cocuk istiyorsaniz; bir suru yetim cocugumuz var, onlara yetimhanelere yardimlar yaparak, ziyaret ederek destek olup cocuk hasretinizi giderin. Kimse yiyemeyecegi ohm yani her gordugunuz hiyara tuzla kosmayin! Niye boyle diyorum? Cunku acik acik birileri soylemezse kafalarin basmayacagini adim gibi biliyorum. Cocuklarin hepsi masum doguyor, bir cocugun kotu olmasini once anne baba, sonra cevresi sebep oluyor…

Cocuk yetistirmenin ne demek oldugunu bilen bir anne ve babaya sahip oldugum icin kendini sansli hissediyorum ama disarida bu sansi yakalayamamis milyonlarca insan var. Yapmayin abi cocuk falan, uremeyin, cogalmayin, dogsun rizkini allah verir kafasindan bir uzaklasin msnkm.

Ulkede kadina kahkaha atmak yakismiyor diyen vekil de var, aylakliktan kafayi yemis diyanet islerinin el ele tutusmayin fetvalari da var. Daha gecen gun bir vekil, bekar erkeklere 75 lira aylik verelim, tecavuzler azalsin teklifi yapti… Yakin tarih ornekleri bunlar. Bu ataerkil toplum olmakla degil, okuz toplum olmakla alakali; annelerini onlara yemek vermekle, camasir yikamakla hukumlu gorebilen erkeklerin manyakligiyla alakali.

Ha sen ne yapacaksin bu konuda derseniz, ben etrafimda kim cocuk yapmak istiyorsa once bir tur hepsini enseye vurarak sorguya cekmeyi planliyorum. Baslangic baslangictir en nihayetinde…

Saatlerce yazip kufretme sinirimi zorlamak istiyordum ancak burada birakiyorum, yaziya dokerken ettigim kufurleri gecirmemek icin kestigim alanlari anlayamazsaniz, o sizin anlayissizligini der gecerim. Simdi gidiyorum, sakalar komiklikler falan yapacagim.

Hadi eyvallah,
M.