Her yerimiz tuzlu oldu bu ara, ne tuzlukmuş arkadaş demeden edemiyorum. Normalde üç beyazdan uzak durun der doktorlar, ama neler olduklarını ekstradan belirtmezler. Kişiye göre değişebilecek bu beyazlıklar arasında şu ara yer alacak şeyler, kendine ak diyen insanlar, beyaz tuzluk, porselen kase olarak gruplamak istiyorum. Adaya giderken yanına alınmayacak üç şey ile üç beyaz arasındaki benzerlik omlet ile sahanda yumurta arasındaki benzerlikle eş gibi. İçerik aynı, tipi değişmiş sadece.

Öhm. Bugün konuklarımız arasında sayın izmir köfte, adana kebap ve ekşili köfte var. Arkadaşlar öncelikle size merhaba demek istiyorum. Ağzını olmadığından mütevellit tek konuşmayı benim yapacağımın farkında olduğunuzu düşünüyor, lafı dolandırmak istemiyorum. Her ne kadar köfte bize bir sürü çeşitle geliyor olsa da köfte köftedir, nedir bu aranızda alıp veremediğiniz olay merak ediyorum derken stüdyoda yine olaylar baş gösterdi. Ekşili köfte suyunu diğer köfteler üzerine sıpıtarak onları da yenmez hale getirdi. Duruma müdahale etmek için gelen emniyet güçleri ellerindeki çatallarla köfteleri ayırmaya çalıştılarsa da öğlen saati olduğu için ortamı köfteleri yiyerek sakinleştirdiler. Afiyet olsun.

Şu kadın programlarındaki havayı hiç yakalayamayacağımı düşündüğüm dakikalara sürükleniyorum resmen. Ayıptır arkadaş deme isterdim ama içimden gelmiyor. Zira programların mantığı kavrayamamış olmam bana keyif veriyor. Ama aynı kafayı tuzluk muhabbeti yapanların yaşıyor olması bu sefer konuyu anlama isteğimi tavan yaptırıyor. Sinirleniyorum, sonra bardaktan bir yudum kahve alıyorum geçiyor.

Ülke yönetimi bir tuzluk, iki köfte gibi şeyler ihtiva ettiğinden, ekstradan meclise kafes konacağını tahmin ettiğim için, hepimize hayırlı olmasını diliyorum. Yakında iddia kuponlarımızda vekil isimlerini de görebilmeyi umut ediyor, kafes dövüşlerini ülkemize meclis üzerinden getirmenin yolunu bulan vekillerimize bize sağladıkları bu ulvi kültürel olay için pek çok teşekkür ediyorum.

Neyse programı sonlandırmış olmanın verdiği yetkilere dayanarak kendimi bugün saçmalama gücü yerinde olmayan bir insan olarak gördüğümden yazımı burada kesiyorum. Yeter lan.

Yazımı on yüz bin milyon baloncuk ile sonlandırıyorum.
Haydi güle güle.