Yoresel olarak fasulyeleri ayirmayi, kendilerine karsi kirici olmayi sevmem ama aysekadin fasulye yaninda cogunun sonuk kalmasinin tek sebebi fasulyeye hanimeli degmesindendir demisti bana buyuk buyuk kayincom. kayinconun buyugu nasil olur demeyin, kendisi fasulye sirigindan inmis, devler ulkesinden gelmis biri. yani hem buyuk hem fasulyeden anliyor, rica edecegim rencide etmeyeyim sizi.

Yine de masukiyeli fasulyeye karsi ayri bir sempatim de yok degil, kirilgan yapisi, narin konusmalari kendisine ilik dememe sebebiyet verse de ruhen cok sempatik bir zattir. Sabah kalktiginda ilk isi uzerine dusmus cigleri emmek ve gun isini goren bamyalarla dalga gecmektir. Malum bamya gun isiyincaya kadar toplanmazsa kartliyor. Kart bamya da yenmez simdi, kart yiyecek olsam, hmm yiyecek olmasam daha iyiymis. Kart halini sevdigim birsey bilemedim simdi.

Neyse ne diyordum ki ben? Kart mart deyince tum ayarlarim bozuldu yine. Kart kart deyince de kirt kirt geldi aklima, cubuk kraker mi kemiriyorduk neydi… Cubuk krakere cibik demeyi benimsemis biri olarak naylon yerine laylon demeyi de prensiplerim arasinda sayarim.

Tam olarak ne anlattigimi cozemedigimden ben simdi gidiyorum, sakin pesimden gelmeyin. Ne demek gelecegim, gelmeyin dedim ya olm… Yahu insana helada bile rahat yok te allam.

Hadi simdi dagilin ulen.
M.

 

PS: Evet Turkce karakterlerim su an kayip oldugundan kendilerine ulasamamaktasiniz, lutfen daha sonra deneyiniz.