Evet yanlis duymadiniz lodos sagolsun vapuru da motoru da yandan carkliydi bugun. Bir gazla uskudar’a gecisi motor ile yapma cesaretim sagolsun, ust kattan denizle yuz yuze kalacak sekilde egilmem bana hayat konusunda yeni bir bakis acisi getirdi. Saka lan ne yeni bakis acisi, herhangi bir sey degistirmedi, az aksiyon yasadim o kadar.

Sahil bolgelerindeki insan boyu dalgalari heyecanla kiyidan izleyip selfie (oz cekim) ya da ne boksa, foto cekilen genclerle dalga gecmek icin karsilarinda bir sure bekleyip, islandiklarinda kahka attiktan sonra yoluma devam ettim. Zira ilk defa dalga gorurcesine dalgali denize karsi poz vermeye calisan uc cifte arkadan vuran dalgaya kahpe demeye kalktilarsa da dalga onlara cevabini ikinci kez kiyiya vurarak sifatlarini islatmak suretiyle vermisti. O islak ortamda fotograf cekip sizlere gosterecegimi dusunmus olabilirsiniz ancak mal tabir ettigim kisilerle ayni ortamda uzun sure kalacak kadar da kendi beynimi yemedim henuz.

Elbette bugun yollardaki su miktari sagolsun kendimi yururken fis fis kayikci tekerlemesini soylerken bulmus olsam da yine de lodosun bana verdigi yetkiye dayanarak bir miktar bas agrisiyla da cebellesmeden edemedim. Daha sonra kendisiyle konusup anlastik ve bir konsensuste bulusma karari aldik. Konsensusu de cumle icinde kullandigima gore artik 30 yasima rahatca girebilirim. Ama yakin zamanda girecegimi falan soylemiyorum, yine de hediyeleri erken verecekseniz hayir demeyecegimdir bence sanirim herhalde…

Kaldi ki eve gelirken gun icerisinde arkadaslarin yedigi dondurmalara ozenmemden midir yoksa gecerken boza yaninda gormemden midir bilemedim, aldigim dondurma ile bir cocuk gibi sen sekilde evime dondum. Amma velakin, hersey harika giderken yine o lanet etrafimda dolasiyor, sinsi sinsi planlarini yapiyordu. Gizemli oldu degil mi? Vuhu, yine cok gizemler falan. Gizem yok aslinda, baya dondurmayi yerken kirilan plastik kasiga atar yapacaktim ki girizgahimin cok afilli oldugunu gorunce anlatimimdan vazgectim. En nihayetinde okuyucuyu hayal kirikligina ugratmamak lazimmis derler falan filan…

Sonunda dondurmayi yarim kirik kasik ile bitirmis olmanin rahatligi, kendimi daha bir huzurlu ve cok buyuk bir is basarmis havasinda hissetmemi saglamis oldugundan gaza gelip bu yaziyi kaleme aldim. Aslinda kaleme aldim tabiri de hic uymuyor blog mantigina ya neyse.

En nihayetinde, anlatacaklarim simdilik bu kadar,
Simdi,
Dagilin uleaan.

M.