Bazi sabahlar seni oyle ozluyorum ki bebek, gece yatmadan yarim kilo kornison tursu yemisim de susuz collerde dolanmisim gibi uyaniyorum. Itfaiye cagirip girtlagima aractan su puskurtesim geliyor. Bu ara yine kendimi Cilali Ibo, Turist Omer serilerien kaptirdigimdan olsa gerek, fikriyatima kement atip dizginleyemiyorum. Zihnim meme yapmis durumda ve bu halimi duzeltecek sanayide herhangi bir usta tanimiyorum.

Arada konusurken h harfini yutabiliyoruz ya hani, benim dogdugum lokasyona ozgu oldugu sanilan bu fenomen aslinda ulke genelinde sacma bir yolla yayilmis da haberim yokmus. Bazen deniyor ya “cok os olmus” hah iste ben onu genelde kokos olmus anliyorum. Yanlis anlamam yetmiyor gibi bir de yanlis anladigimin dogrusunu kabul etmek istemiyorum. Anladim bir kere, niye tekrar atp yakayim. Yakmam, kis geldi, lazim onlar bana yahu. Tabii yanlis anlayisim sonra zihninizden de suphe edesim geliyor. Suphe iyidir, cildi genc, zihni dinc tutar belki. Zihninizi balikla besleyin, olmadi dolaba saklayin, saklanan zihin iyidir kolay cikmaz. Zaten kullanmiyorsunuz bari bosa yer kaplamaz.

Bazen vay anasini sayin seyirciler diyorum, sonra bazi insanlar oyle insanlar ki gokkusagi sicabilecek kadar fevkaladeler herhalde sanirim diyor, hemen kendilerini sisirmelerini izliyorum. Cunku cok sisince belki balon gibi olurlar diyorum. Ucan balonlari seviyorum ben. Oyle durduk yere degildi belki ama gecen gun Sukufe‘ye ithafen :

Bazen diyor insan, ucan balon gordugunde hani, bazen ben de ucabilir miyim? Bakiyor sonra sadece dusebilme sansi var aslinda. Her ne kadar planorler suzulebilse de yonu hep asagi dogru, karsi koyamayacaksam yer cekimine, ne anladim bu isten diye haykirmak istiyor ya, iste oyle haykirip rahatlamak lazim bazen. Belki balon gibi ucamiyoruz ama suzulmek de idare eder mi dersin?

diye sormustum. Cevabini aldim mi diye dusundum, yok cevapsiz kalmis. Telefonumda da cevapsi cagri var zaten. Ona da donmedim daha, useniyorum sanirim. Yok yok, yine diciturkten aradilar ondan donmuyorum. Yoksa cevapsiz birakir miyim hic arayani, sakacilar sizi. Ben de inanmadim son cumleme, evet, ama telefonun sesini acasim gelmiyor alfons, ne yapabilirim…

Alfons dedim de bak aklima yine o dingil evladi Sitivirt geldi. Bir ara bahsetmistim, bunlar benim evde gundelikci, kahya falan olarak calisiyorlar. Mutfaga asci da alacaktim ama guvenemedim nedense. Isimleri tirt diye olabilir, hic guven vermiyorlar yahu. Zaten sitivirt yine teyemin dunuru hasta oldu diye isten kaytarmis, nedir bu usaklardan cektigim yahu. Balon falan dedigimde gidip heltum almis zaten ibrikciler, hadi aldilar sorun degil de mallar havalandirmaya dayamislar gazi; evde civelek civelek seslerle iletisim kurduk iki gun boyunca…

Bir saniye konu neydi olm. Yine hersey karisti, ben soyle bir kenara gideyim de gelecegim.
Kucuklerin gozlerinden operim falan demeyecegim, gozden opmek nedir lan. Opecek yer mi kalmadi, ayrica kucuk kucuklugunu bilsin, feodal adet diye atar yapmadan elimi opsun, belki seker veririm. Ya da vermem. Niye elimi opuyor zaten, gencim ben daha…

Meh…

Simdi dagilin koftehorlar sizi.

PS: Yazilarimi paylasan biri var, kendisine gofret alma karari aldim ama kim oldugunu bilmiyorum. Bilmek de istemiyorum zira aldigim gofreti yedim.