Toplumsal mesaj verme kaygısı taşımadan metinler yazacağım, öyle bir saçmalayacağım ki sanki rüyamdan altıma işemek üzereyken uyanmışımcasına koşarak kaçmam gerekecek diyorum ama olmuyor müdür. Bu dönemde cidden birşeylere suskun kalıp düz saçmalamayı başaramıyorum.

Küçücük bir kız çocuğuna tecavüzden beraat edenler ( sonradan biri tutuklanmış ama göstermelik diye öyle korkuyorum ki… ); silahsız adamı kafasından vurup, meşru müdafa deyip videolarda apaçık ortadayken açık açık yüz kızarmadan yalan söyleyebilen bir emniyet mensubunun tutuksuz yargılanması; yetmiyormuş gibi bu yöneticilerin gıkını çıkaramadığı pkk terör örgütünün, parkta aralarında oyun oynarken sıkılıp kendi emniyet güçlerini kurmaları ve yoldan geçenlere neredeyse gbt sormayı denemeleri… Nisandan beri beklenen dolar krizi bile eylemler yüzünden densin diye gazlama yapıyor bu yönetim diye kıllanmıyor değilim. Ama bir yeter lan. Es verin.

Hani bunları görerek delirmemiş olmak sizce de şaşırtıcı değil mi ? Tamam çok normal olduğumu iddia etmiyorum ama arkadaş normal insanı çileden çıkardılar. Gözaltında çıplak arama yapılan kızlarımız ne olacak ? Kim düzeltecek onların psikolojilerini ? Ha erkeklerin önünde yapmamışlar, özellikle irdeleniyor ama arkadaş yapılanı değiştirmiyor bu.

Bak ben diyorum ki yandaş olun müdür, umurumda değil. Ama görün bunları. Gün gelir ne olduğunu anlamadan birinden biri başınıza gelir. Polisi tek sıra yapan vekil çıktısına laf söylemekten nasıl çekinmediysem bugün de çekinmiyorum. O suçlulara da şiddet uygulanmasına karşıyım hala, yargı istiyorum ben, cezasını yargı verebilsin istiyorum. Tabi hayal dünyası lazım buna, vatismetrikisülen!

Net diyorum, polis dese ki biz eylem yapacağız kendi aramızda, bu gece boşaltın Taksim’i, arkama bakmadan uzaklaşırım. Var mı ihtiyacınız diye sorarım belki sadece.

Bu akşam anma eyleminde polis müdahale etmeyince herşey sakince bitti. Bu olabiliyorken polisi eyleme katılanların üstüne saldırtmak nedendir onu açıklasın hele biri bana…

Arkadaş bir kişi de çıkıp dur demeyecek mi ? Benim tek başıma sesim yetmiyor anlaşılan o, ama bu kadar insan aynı anda bir kere dur dese yattıkları yatak ters döner arkadaş… Karşıt görüşte insansan gel sende müdür, oturalım konuşalım, ama ağzımızı bükmeden insan gibi dinleyelim birbirimizi. Ben adam yemiyorum, vallahi yemiyorum lan bu kilolar tamamen kemiklerimin kalınlığından.

Yok akıymış yok karasıymış yok pipisiymiş, daralttınız yemin ediyorum. Bitmek tükenmek bilmeyen bir burnu havadalık, efendime söyleyeyim bir şımarıklık, vurdum duymazlık, ağzınızın köşe bendine çakasım geliyor. Ama hepinizin değil bir bölümünüzün. Yüzde ellinin demiyorum lan “raadolun”.  Ne dolmuşum yine müdür, bir yere bağlayamadan yazdım, neyse sonra toparlarım nasılsa.

Es verin yazmıştım da aklıma geldi:
es rapapapam

Konuyu kapamadan en önemli notum da etrafta polisi adresiyle bilmem nesiyle hedef gösterenleri görünce uyarın, engelleyin, durdurun. Özgürlük dedik, insanlık dedik, kimsenin kimseyi linç etmesine izin vermeyelim müdür.

Dipnot: olm bak fotoğraf paylaşıyorsunuz iyi güzel de ters çekmeyin şunları, beynim ağrıdı ne olduğunu anlayacağım derken.