Sabah saatlerinin verdiği mahmurluğu üstümden atarken dakika geçmiyor ki çılgın haberler almayayım. Facebook ve Twitter üzerinden paylaşılanların incelenmesi mevzusu, MİT in çılgın atarlı, yer yer tutarlı, çaktırmazsan sınırsız yetkileriyle birlikte yine özgürlüğümüzün doruk noktası olan bir güne merhaba dedim.

Ülkemin genel olarak bir kaç şehrinde evden teslim gözaltılar devam ediyor, olaylar bir türlü durulmuyor. Eve teslim biberden sonra evden teslim gözaltılar göz dolduruyor bebeğim.

Dün bugün devam eden Taksim Yayalaştırma Projesi kapsamında iş makinelerinin götüm götüm parka yaklaştığını hissediyor olmak beni germiyor desem yalan olur. Ürkek bir ceylan edasından çıkmış, oh biber diyebilen bir ekiple fikir telakkisinde bulunduğum, ama yine de direnişin hala sıcak olduğu bölgeleri unutmamayı borç biliyorum. Dün açıklanan UEFA kararları sağolsun gündemin değişmesi ne kadar kırılgan dikkatlere sahip olduğumuzun göstergesidir. Bu ülkede ne zaman vatandaşa birşeyler monte edilecek olsa o dönemde illa bir futbol krizi çıkıveriyor, Kemal Sunal edasıyla “alla alla” diyiveriyorum içimden. Sesli de söylemek isterdim ama başaramıyorum. Bu konuda yeteneksiz olabilirim, saklayamam.

Elbette dokundurmadan geçmek istemiyorum ama Twitter ve Facebook üzerinde yazdıklarınız konusunda herhangi bir güvence olmadığını bilmenizi, bilirken de hakaret yerine sarkastik yaklaşarak ters köşeye yatırmanın verdiği mecazi kullanımları tercih etmenizi tavsiye ediyorum. Ediyorum ama kendin yapabiliyor musun deseler, ne bileyim lan diye cevap verebilirim, hazırlıklı olun bence. Bu takip, soruşturma vb söylemler üzerine insanların ürkekliğini görmek de acı verici…

Gün içinde arkadaşın yolladığı Dolmabahçe’nin bahçesinde olan ağaç kesiminin açıklamasına da bir türlü ulaşamadım. Yeni başbakanlık konutu da buna caba olarak eklendi… Ben kel bir insan olarak o ormanın ortasındaki kelliğe karşıyım arkadaş. #direnkellik ! 

Evinize bu akşam giderken bakkalarınızdan faizpipisi ve komikli gazetelerinizi almayı unutmayın olur mu ? Şaka lan şaka, çubuk kraker alın onun yerine, kıtır kıtır gider en azından. Yalnız paket sonundaki tuzları vermeyebilirim, paylaşımcılığımın da bir sınırı var.

Haydi o halde,
Selametle.
Dipnot : Bak abiler yapmış, tam olarak AB yetkililerine gösterilen gibi değil tabi, sonuçta canlı çekim ve görüntülerden oluşmuş ama ne yapalım, bizim ekipten ancak bu kadar oluyor.